Σχετικά με Εμάς

O Χρήστος Δημητρακόπουλος γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Guildhall του Λονδίνου. Απέκτησε τον μεταπτυχιακό καθώς και το διδακτορικό του τίτλο από το University College του Λονδίνου. Έχει εξειδικευθεί στην θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών (Πανεπιστήμιο του Central Lancashire της Μ. Βρετανίας) και στην γνωσιακή ψυχοθεραπεία (ΕΠΙΨΥ). Έχει επίσης ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στην “Εφηβική Ψυχολογία”, καθώς και το εισαγωγικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Κλασσικής Ψυχανάλυσης.

Από το 2003 έως σήμερα εργάζεται στο Γ.Ν.Π. «Τζάνειο». Αρχικά εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου ενώ από το 2006 είναι υπεύθυνος του ψυχολογικού ιατρείου ενηλίκων του Τζανείου. Από το 2010 είναι επίσης υπεύθυνος του ιατρείου ψυχοσεξουαλικών διαταραχών του ίδιου Νοσοκομείου.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο).
Έχει διδάξει και συνεχίζει να διδάσκει έως σήμερα σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στο Πανεπιστήμιο καθώς και στα ΤΕΙ Αθηνών, στο ΕΠΙΨΥ, σε στρατιωτικές Σχολές, σε διάφορα δημόσια ΙΕΚ στη Σχολή Νοσηλευτικής ειδικότητας του Τζανείου, καθώς και στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Συμμετέχει ενεργά με ομιλίες σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια, στις Σχολές γονέων της Ι. Μητρόπολης Πειραιά, αλλά και σε συναντήσεις γονέων-δασκάλων διαφόρων Σχολείων της πόλης.
Έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία αλλά και στον Τύπο.
Είναι μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (APA), του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Μελέτης Σεξουαλικής Συμπεριφοράς και Διαφυλικών Σχέσεων.